tisdag 22 augusti 2006

Livet är underbart

Datorer strider mot Guds ord. Jajamän. Att de konservativa orkar. Jag minns att en del konservativa i min hembygd inte ens hade dagstidningen (Borås Tidning), eftersom den kunde innehålla olämpligheter som till exempel tevetablån.

En viss grad av medkänsla infinner sig dock. Det kan inte vara lätt att leva sitt liv i skräck för det förmodat förbjudna.

Uppdatering 24/9:Upptäckt.

Andra bloggar om: , ,

15 kommentarer:

 1. hahahaha - men oj... Hur kan man leva i samhället då?

  SvaraRadera
 2. Ja, Du Karin det finns ju församlingar och pastorat i Svenska kyrkan som inte har hemsidor, - kan det bero på samma orsak? Vår värld är förunderlig!

  SvaraRadera
 3. Sara; Tanken är väl att man ska leva i samhället, men inte av samhället. Hrm, hur nu det går ihop.

  Visst finns det mkt elände på nätet, men man får ju selektera.

  Birger: Eller så har dom ingen som vet hur dom sköts. :)

  SvaraRadera
 4. Det HÄR var i alla fall roligt! :-)

  SvaraRadera
 5. Karin: Ödmjukt inlägg jag skall lära mig av det.

  SvaraRadera
 6. Tycker inte det är så konstit. Träffar dagligen människaor som tor att datorer eller farm för allt internet är farligt.

  SvaraRadera
 7. Fast det kan ju vara farligt, om man inte har antivirusprogram.

  SvaraRadera
 8. Själv skulle jag aldrig komma på tanken att använda datorer. Under min tidiga uppväxt nämndes aldrig ordet dator. Självklart har detta präglat mitt liv.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Jag raderade och skrev om för att det blev en del fel

  jag kan intyga att det finns datordemoner. Blll Gates raska gossar är sysselsatta med demonutdrivning hos mig och inte ens de lyckas. En av deras säkerhetsuppdateringer för krypterade e-brev, var demoniserad. Nu kan jag bara sända e-post till några få adresser och vilka, avgörs av demonerna från dag till dag. Jag kan ta emot epost från alla, men demonerna vill uppenbarligen förhindra att jag tar kontakt med vissa personer som de utser godtyckligt från allt efter aktuell riskfaktor.

  SvaraRadera
 11. Var snäll och bortse från "från" i sista meningen. Jag försökte ta bort ordet när jag skrev om, men demonerna ger sig inte.

  SvaraRadera
 12. Någon som vet vilka bibelord de stödjer sig på?

  "I skolen icke surfa för mycket på konstiga sajter" Eller?

  Nyfiken!
  /Helena

  SvaraRadera
 13. Helena, jag har ingen aning om vilket bibelord de stöder sig på, men en gissning har jag. Det står att ju i artikel att de grundade sig på GT och så skulle jag gissa att det handlar om bildförbjudet. I uppbarelseboken så talas det ju om en bild som kan tala.
  Varför vissa församlingar inte har hemsidor kan beror mer på ointresse och okunskap från församlingens än något djupare tänkande om avståndstagande från datorer.
  Säga vad man vill om föräldrarna i Norge de är i alla konsekventa när de inte vill att de skall använda datorer de vill ju inte heller att se de skulle titta på tv och video.
  På 80-talet så cirkulerade ju rykten om att i datorskärmen fanns det 3 siffror och att dessa siffror var 666. inte undra på att demonerna trivs.

  SvaraRadera
 14. Kanske är det därför både min dator och TV har gått sönder! Det var helt enkelt ett gudomligt ingripande från ovan för att skydda mig från det onda...

  SvaraRadera
 15. Jamen, det vet väl alla: att datorerna är Satans främsta uppfinning. Ty aldrig har hans (eller hennes, låt oss inte vara trångsynta) namn åkallats så ofta och med sådan intensitet sedan datorerna började prägla våra liv. Bara tänk: strulande bankomater, färgpatroner som tar slut mitt i en utskrift, ständiga dyra uppdateringar, nätporr... exemplen är oändliga.

  :o)

  SvaraRadera